Fitoterapi, bitkilerle iyileştirme anlamına gelen bir terimdir. Yüzyıllardır insanlar bitkilerle yaralarını sağaltmış, bitkilerle şifa bulmuşlardır. Bitkilerin bir tedavi yöntemi olarak kullanılması M.Ö. 3000’lere kadar dayanır. Özellikle Mezopotamya bölgesindeki uygarlıklarda bitkisel tedavi yöntemleri kullanıldığı bilinmektedir. Yöntemler, ilk yazılı belgelerde de ortaya çıkmıştır. Hatta tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat da bu tedavi yöntemlerinden bahsetmiştir. İslam coğrafyasının önemli tıp adamı İbn-i Sina’nın da bitkilerle ilgili değerli görüşleri vardır. Günümüzde de bitkilerin insan sağlığı üstündeki etkisi iyice artmıştır. İlaç bileşenlerinin önemli bir kısmının da bitkilerden meydana geldiği bilinmektedir.
Fitoterapi Nedir?
Kelimenin kökü Yunanca’ dan gelmektedir. Bitkilerle iyileştirme olarak da açıklayabiliriz. Günümüzde Fitoterapi Eğitimi Antalya çok önem kazanmıştır. Aslında farmakoloji olarak adlandırdığımız eczacılık biliminin de bir koludur. Bitkilerin içindeki yağ ve salgılardan elde edilerek sağlığımız için mucizevi bir koruma amaçlanmıştır. Modern tıbba alternatif oluşturması bakımından hayati bir tedavi şeklidir.
Fitoterapi Uygulama Şekilleri Nelerdir?
Tıpta olduğu gibi fitoterapinin de uygulama alanı fazlasıyla geniştir. Bu uygulamalar kişinin sağlık durumu, yaşı, vücut yapısına göre değişir. Bu da fitoterapinin uzmanlık gerektiren bir bilim dalı olduğunu kanıtlamaktadır. Bu işlemleri uygulayacak bireylerin kesinlikle uzman olması gerekir. Fitoterapi Eğitimi Antalya ilinde hizmet veren kurumumuz bilimsel, akılcı bir akademik süreçlerle konuyu katılımcılarına aktarmaktadır.
Fitoterapide kullanılan bitkisel ürünlerin bünyemizde nasıl bir etki yaratacağı bilinmelidir. Bununla birlikte bireylerin bitkisel tedaviye uygun olup olmadıkları da tespit edilerek yalnızca bilimsel eğitim almış kişilerin bu süreci takip etmesi gerekmektedir. Fitoterapi uygulama yöntemleri şu şekilde olabilmektedir.
- Uygulamalarda özel bileşimli yapılan kürlerle olabilir.
- Bitki özlerinden losyon, merhem gibi krem yapısında olabilir.
- Reçete dahilinde önerilen kapsül, tablet, çay şeklinde de hastalara uygulanabilir.
Tüm bu süreçlerle ilgili güncel bilgilere ulaşabilmek için deneyimli eğitim kadromuzdan alacağınız eğitimlerimize katılım sağlayabilirsiniz. Eğitimlerin sonunda alacağınız onaylı sertifikalar ile bu konudaki yetkinliğinizi arttırabilir ve çeşitli ayrıcalıklar elde edebilirsiniz.
Fitoterapide Hangi Tür Bitkilerle Uygulama Yapılır?
- Tarçın
- Lavanta
- Yaban Mersini
- Civan Perçemi
- Sarımsak
- Kırk Kilit Otu
- Yeşil Çay
- Rezene
- Meyan Kökü
- Sarı Kantaron
- Biberiye
- Zencefil
- Melisa
- Funda
- Kekik
- Rezene
- Kuşburnu
- Ginseng
- Aloe Vera
- Zeytin Ağacı Yaprağı
- Siyah Üzüm
- Ada Çayı
- Karahindiba
- Papatya
- Arnika
- Ebegümeci
- Böğürtlen
- Alıç
- At Kestanesi
- Helvacık otu
- Diken otu
hosteslik kursu